ponedeljek, 20. februar 2012


¡Hola!
20.2.2012
Da bom lahko delila vse izkušnje, tako lepe, kot malo manj lepe – sem se odločila da ustvarim svoj blogec.
Potovanje je bilo brez večjih presenečenj in malce naporno. Letela sem z Ryanair-om za 95 evrov (z dodatno prtljago). Let je trajal 4 ure in je bilo zelo težko zaspati, ker te stevardese neprestano bombardirajo s hrano, pijačo in srečkami. Preden smo pristali sem lahko opazovala ocean pod sabo, v katerem se močni valovi butajo med sabo in ustvarjajo peneče bele lise – kot bi gledal v zvezdnato nebo pod seboj. Na letališču je bilo vse lepo označeno, tako da sva s prijateljico hitro našle kovček in izhod, ter se z taxijem odpeljale do našega stanovanja, ki je v mestu Las Palmas.
Otok je zelo gričevnat z ozkimi zasutimi dolinami, katere so neposeljene. Večja mesta so na vrhu gričev in seveda tik ob obali. Pol-puščavsko in skoraj puščavsko rastlinstvo prekinjajo oaze palm in nizko grmičevje ter umetnih zelenice skoraj fluorescentno zeleno barvo. Stalno prisoten rahel vetrič poganja številne vetrnice in daje svež občutek kljub temperaturi 22 stopinj. 
Pošiljam še nekaj slikic...
Las Palmas de Gan Canaria iz okna stanovanja.

Pogled na morje iz stanovanja.

Las Palmas de Gran Canaria.

Las Palmas de Gran Canaria.

Ulica: Cale Val Paraiso 14.
Las Palmas de Gran Canaria

Malo manj lepe izkušnje in majhni nasveti:
  • Priporočam potovalno agencijo Go opti (prevozi), saj sem za samo 35 evrov prišla iz Fernetičev do Milana (letališča Bergamo). Pomembno je, da se čimprej prijavite za prevoz, saj tisti, ki so najhitrejši imajo tudi najceneje.
  • V primeru, da greste v države kot so Španija in Italija (in še kakšna verjetno), imejte nastavke za električne vtičnice, ker so drugačne od naših.
  • Pazite na mere in na težo prtljage, ker so na letališčih zelo natančni in vse pregledujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar